Avontuurlijk Yukon

Dawson-City-Midnight-Dome

21-daagse camperreis Whitehorse retour Ongerepte natuur en goudkoorts in de Yukon Vertrek in juni 2024, overige data op aanvraag

AVONTUURLIJK YUKON 
Yukon: Larger than life
 
'Larger than Life'. Dat is de slogan die de Canadese provincie Yukon gebruikt om zichzelf aan te prijzen. Wat daarmee wordt bedoeld is moeilijk in woorden uit te drukken. Je moet het gevoel van totale nietigheid zelf ervaren om te kunnen beamen: Yukon ís Larger than Life.
 
Voor een camperreis buiten de gebaande paden moet je in de Yukon zijn. Deze Canadese provincie is met zijn ruige, ongerepte en oneindige landschappen een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Je vindt er gletsjers, toendra’s, bergtoppen, schilderachtige dorpjes, azuurblauwe meren en lege wegen. Daarnaast biedt de Yukon een thuis aan elanden, kariboes, herten, wolven, lynxen, vossen, arenden én beren. Grote kans dat jij tijdens jouw road trip één of meerdere van deze diersoorten spot! Bezoek goudzoekersdorpjes en rijd door een adembenemend niemandsland vol verlaten wandelpaden in Tombstone Territorial Park. In de herfst kleurt dit gebied prachtig rood, goud en groen.
 
De Yukon heeft het allemaal: de ongereptheid, vriendelijkheid en gezelligheid. Geniet in dit prachtige gebied vooral van de natuur, de kleuren van het water en de bladeren van goud in de herfst. Maar ontdek ook hippe koffietentjes, proef overheerlijke cheesecake, drink een Sour Toe Cocktail en ga verrassend lekker uit eten. Ga jij in het najaar op camperreis door de Yukon? Dan heb je misschien geluk: vanaf september maak je kans het noorderlicht te zien. Vanwege de geringe lichtvervuiling is de Canadese wildernis een uitstekende plek voor het spotten van dit natuurverschijnsel. 
 
Rijdend over verlaten wegen zal de immense natuur een gevoel van nietigheid bij je oproepen. Maar bovenal zal de ruige Canadese provincie een onuitwisbare indruk op je achterlaten. Hier kom je zeker nog eens terug!
 
Deze 21-daagse reis begint met een vlucht van Amsterdam naar Whitehorse, Canada. In Whitehorse verblijf je de eerste nacht in een hotel nabij de luchthaven, waarna je de camper gaat ophalen. De route die je vervolgens aflegt, bepaal je zelf. Stippel je eigen route uit of laat je inspireren door onze routesuggestie. Ruimte over in je koffer? Neem dan van thuis een plaatsnaambord mee om achter te laten bij het Sign Post Forest bij Watson Lake!
 
Aan alles komt een eind, dus ook aan jouw fantastische camperreis. Zonder plaatsnaambord heb je ineens verrassend veel ruimte in je koffer. Na het inleveren van je camper, overnacht je nog eens in de buurt van Whitehorse. Daar kun je nog wat aan sightseeing doen en vul je je koffer met souvenirs. Op de 20e dag van jouw Canadese avontuur vlieg je terug naar Amsterdam. Daar kom je op de 21e dag aan.

Samenvatting

Vanaf € 2.979,00

Meer Camperreizen

Canada
€ 1.792,00
Canada
, Vancouver
drakensberg-2060411_1920
€ 2.289,00
Zuid-Afrika
, Johannesburg
lance-asper-pAWY7xrsLwc-unsplash
€ 1.899,00
Verenigde Staten
, Orlando