Kamperen in Engeland: rondreis met de camper of caravan

kasteel-engeland-scaled-1

Engeland is een schitterende bestemming voor een rondreis met je camper of caravan! Maak kennis met wereldstad Londen, geniet van de prachtige tuinen, bezoek eeuwenoude kastelen en geniet van het subtropische klimaat in het zuidwesten van Engeland.

Hoe kom je er?

Met de ferry van Calais naar Dover in Engeland

Als je met je camper of caravan naar Engeland gaat, moet je met de boot of met de trein. Er zijn meerdere opties:

  • Je gaat op de boot in Hoek van Holland en vaart naar Harwich.
  • Je gaat op de boot in Calais en vaart naar Dover.
  • Je gaat op de trein in Calais en stapt weer uit in Folkestone in Kent.

Over het algemeen is de boot van Calais naar Dover de goedkoopste optie.

Waar overnacht je?

Camping in Devon, Verenigd Koninkrijk. Vakantiegangers kamperen met uitzicht over het water.

In Engeland vind je honderden campings, er is er dus altijd wel eentje in de buurt die aan jouw eisen en voorwaarden voldoet. Van eenvoudig en goedkoop tot uitgebreid en duurder in prijs… alles is mogelijk! Je kunt zelfs middenin Londen kamperen.

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden?

Londen

Tower of London in Engeland

Londen is de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk en heeft talloze bezienswaardigheden. De stad bestaat al eeuwenlang en is een echte wereldstad. Bezoek zeker de Tower of London! Dit kasteel begon als paleis maar werd later een gevangenis. De Tower heeft wereldberoemde gevangen gehad zoals Anne Boleyn, Lady Jane Grey, The Princes in the Tower en George, Duke of Clarence.

Andere mooie bezienswaardigheden in Londen zijn Buckingham Palace, London Eye, de Tower Bridge, Westminster Abbey en de Big Ben.

Dover

Dover op de kliffen in Engeland

Als je met de boot vanaf Calais vertrekt, kom je aan in Dover. In Dover vind je het grootste kasteel van Engeland. Het gigantische kasteel werd gebouwd in de twaalfde eeuw en werd ook wel “de sleutel naar Engeland” genoemd vanwege zijn strategische ligging.

De krijtrotsen van Dover zijn een schitterend gezicht. De rotsen liggen meters boven zee en met goed weer kun je ze zien schitteren vanuit Frankrijk. Verschillende soorten vogels nestelen in de rotswanden.

Salisbury

Mensen bezoeken Salisbury, Engeland

Salisbury is door de Lonely Planet uitgeroepen tot een van de 10 steden die je ooit bezocht moet hebben. De stad heeft prachtige houten vakwerkhuizen en mooie historische panden. In de kathedraal vind je het best bewaarde manuscript van de 4 oorspronkelijke Magna Carta manuscripten uit 1215.

In Salisbury kun je heerlijk winkelen in de kleine boetiekjes. Op dinsdag en zaterdag is er een historische markt.

Bath

Oude Romeinse Baden in Bath, Engeland

Bath is, op Londen na, de meest bezochte toeristische bestemming in Engeland. De stad werd in de eerste eeuw na Christus gesticht door de Romeinen rond de thermen. De thermen en een tempel zijn deels bewaard gebleven.

In de middeleeuwen was Bath een belangrijk handelscenter en in de achttiende eeuw werd het een kuuroord.

Bath staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Stonehenge

Stonehenge in Engeland

Stonehenge is een megalithisch monument uit de steentijd, op ongeveer 12 kilometer van Salisbury. Men denkt dat het mysterieuze bouwwerk is opgetrokken in 2300 jaar voor Christus.

Archeologen denken dat Stonehenge een gezondheidscentrum uit de steentijd is. Er zijn namelijk veel skeletten gevonden die niet uit de omgeving van Stonehenge kwamen, met lichamelijke aandoeningen. De arche0logen denken dat Stonehenge een soort Lourdes uit de oudheid is.

Newquay

Zandstrand en azuurblauwe zee in Newquay, Cornwall, Engeland

Newquay is een prachtige badplaats in het zuidwesten van Engeland. Het is al meer dan een eeuw een toeristische trekpleister vanwege de 9 mooie zandstranden die de plaats heeft.

Newquay wordt ook wel de surfhoofdstad van het Verenigd Koninkrijk genoemd. Je schijnt hier het beste te kunnen surfen in heel Groot-Brittannië!

Land’s End

Bord in Land's End in Cornwall, Engeland

Land’s End is het meest westelijke puntje van Engeland. Het ligt in het uiterste zuidwesten, in Cornwall. Vanaf Land’s End is het slechts iets meer dan 5000 kilometer naar de Verenigde Staten.

Marazion en St. Michael’s Mount

St Michael's Mount in Cornwall, Engeland

In badplaats Marazion heb je twee prachtige stranden maar ook iets anders heel bijzonders: St. Michael’s Mount. Dit is een getijdeneiland: met laagwater wandel je er zo naartoe, terwijl het eiland met vloed omringd is door water. Op het eiland staat een oud kasteel en een kapel uit de 15e eeuw.

Als je nieuwsgierig geworden bent naar de bestemming Engeland? Je kunt ook vliegen. Vanaf Eelde vertrekken er diverse vluchten naar Engeland. Klik op onderstaande banner om een vlucht vanaf Eelde te boeken: