Drie weken naar West-Canada

Canada

22-daagse camperreis Vancouver retour Ontdek Banff, Jasper, Vancouver Island en meer Vertrek t/m september 2024

DRIE WEKEN NAAR WEST-CANADA
Op pad door het land van duizend meren
 
Canada wordt ook wel het land van duizend meren genoemd. De bekendste – en volgens velen de mooiste – liggen in de Rocky Mountains. Wil jij het azuurblauwe water van Lake Louise en Moraine Lake met eigen ogen zien? Boek dan deze 'Drie weken naar West-Canada'-reis en laat je betoveren!
 
Deze 22-daagse reis begint op Schiphol. Na een ontspannen vlucht land je in Vancouver, waar je de nacht in een hotel doorbrengt. De volgende ochtend haal je je huis op wielen op bij camperverhuurder CanaDream en kan jouw camperavontuur beginnen!  
Op jouw route liggen de meest spectaculaire nationale parken van West-Canada. Breng een bezoek aan Banff National Park en wandel langs Lake Louise, waarna je over de adembenemende Icefields Parkway door de Canadese Rocky Mountains naar Jasper National Park rijdt. Onderweg vergaap je je aan prachtige valleien, meren en gletsjers. In het grootste nationale park van Canada vind je bulderende watervallen en een ijsveld van wel 325 vierkante meter. Stap in de Ice Explorer en zet voet op de Athabasca gletsjer. Jasper National Park is tevens het beste park in de West-Canadese Rockies om wild te spotten: je kunt in de uitgestrekte bossen de 'Big 5 van Canada' zien: wolven, wapiti, herten, elanden en beren. 
 
Terwijl de toppen van de Rockies verdwijnen in je achteruitkijkspiegel, koers je richting Wells Gray Provincial Park. Dit natuurgebied bevat diepe riviervalleien, bossen, bergen, gletsjers en watervallen. Ook kun je je route uitbreiden met een bezoek aan Manning Provincial Park, Yoho National Park en Kootenay National Park. CanaDream stelt 3200 vrij te rijden kilometers beschikbaar, dus het westen van Canada ligt voor je open! 
 
Met wie kampeer jij onder een fonkelende sterrenhemel?
Let op! Reis je in het voor- of naseizoen, bijvoorbeeld begin mei of begin oktober, dan kan het zijn dat (nog) niet alle campings op je route geopend zijn. Controleer vooraf of de camping waar je wilt overnachten, geopend is in je reisperiode. Lage temperaturen kunnen zorgen voor andere reisbeleving dan in het hoogseizoen. Bij temperaturen onder het vriespunt kunnen niet alle faciliteiten van je camper gebruikt worden. Lees meer over een camperreis in het vroege voor- en najaar in ons blog 'Buiten het seizoen op camperreis: de voor- en nadelen'.

Samenvatting

Vanaf € 1.792,00

Meer Camperreizen

Canada
€ 1.792,00
Canada
, Vancouver
drakensberg-2060411_1920
€ 2.289,00
Zuid-Afrika
, Johannesburg
lance-asper-pAWY7xrsLwc-unsplash
€ 1.899,00
Verenigde Staten
, Orlando