The Full Flavour of Iceland

iceland-2608985_1920

19-daagse camperreis IJsland Ontdek alle hoogtepunten van mysterieus IJsland Vertrek mei t/m juli 2024; eerder of later vertrek op aanvraag

THE FULL FLAVOUR OF ICELAND
Op ontdekkingstocht langs vulkanen, lavavelden en hete bronnen 
 
Ga op ontdekkingstocht door IJsland! Tijdens deze reis ontdek je zowel de bekende als de onbekende hoogtepunten van dit mysterieuze land. Geen enkele andere plek beschikt over zo veel unieke landschappen: vulkanen, koud ijs, hete bronnen, uitgestrekte grasweilanden en levenloze lavavelden, prachtige fjorden en zwarte stranden. 
 
Begin jouw camperreis met een bezoek aan kleurrijk Reykjavik, de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. Behalve gekleurde huisjes vind je daar gezellige koffietentjes en een leuk havengebied. Wie niet kan wachten om wildlife te zien, stapt hier direct aan boord van een whale watching-tour.
 
Bezoek gletsjermeren en zie ijsblokken schitteren in de zon, beklim vulkanen, ga op zoek naar het Noorderlicht en ontspan in de sprookjesachtige Blue Lagoon. Houd onderweg je ogen open voor wildlife: in IJsland kun je o.a. walvissen, dolfijnen, zeehonden, paarden en poolvossen spotten. Hoop jij tijdens jouw camperreis een walvis te zien? Dan moet je in Húsavík zijn. In deze 'Whale Watching hoofdstad' van IJsland is de kans dat je walvissen en papegaaiduikers spot, het grootst.  
 
De Golden Circle mag niet ontbreken aan jouw trip: in het geothermisch Geysirgebied spuit de Strokkur geiser tot wel 30 meter hoog en voert de Gullfoss waterval zo'n 180 kubieke liter water per seconde af. Al dat stuifwater resulteert met het juiste licht in schitterende regenbogen en een gouden gloed. Kun jij raden wat de vertaling van 'Gullfoss' is?
 
Let op! Reis je in het voor- of naseizoen, bijvoorbeeld in mei of september, dan kan het zijn dat (nog) niet alle campings op je route geopend zijn. Lage temperaturen kunnen zorgen voor andere reisbeleving dan in het hoogseizoen. Bij temperaturen onder het vriespunt kunnen niet alle faciliteiten van je camper gebruikt worden. Lees meer over een camperreis in het vroege voor- en najaar in ons blog 'Buiten het seizoen op camperreis: de voor- en nadelen'. 
 
Benieuwd hoe een camperreis door IJsland in het vroege voorjaar eruit kan zien? Lees het reisverslag dat Travelhomie Manon bijhield tijdens haar 18-daagse camperreis door IJsland in mei 2023.

Samenvatting

Vanaf € 1.739,00

Meer Camperreizen

Canada
€ 1.792,00
Canada
, Vancouver
drakensberg-2060411_1920
€ 2.289,00
Zuid-Afrika
, Johannesburg
lance-asper-pAWY7xrsLwc-unsplash
€ 1.899,00
Verenigde Staten
, Orlando