8 dagen Fiets- en boottour Hanzeroute

183771_d485cf90675d5d8bb243652819777f45

welkomstdrankje
7x overnachten
7x uitgebreid ontbijtbuffet
6x lunchpakket
7x 3-gangendiner
half begeleide fietstochten
kaarten en routebriefjes voor fietstochten (1 set per hut)
GPS-routes
gebruik waterdichte fietstas
gebruik van beddengoed en handdoeken
gratis gebruik koffie- en theefaciliteiten aan boord (tot 16:00 uur)

Ontdek Nederlands bekendste handelsroute tijdens de 8-daagse fiets- en boottour Hanzeroute De Holland. Historische steden, prachtige rivierlandschappen, pittoreske dorpen en diverse natuurgebieden: iedere dag leert u al fietsend op uw gehuurde of eigen fiets een nieuw uniek stukje Nederland kennen. U vertrekt vanuit Amsterdam en vaart via de Rijn en de IJssel langs de steden en dorpen die waren aangesloten bij het Hanzeverbond. De rijkdom van toen is overal goed zichtbaar aan de prachtige architectuur. Kom er zelf achter tijdens uw dagelijks fietstocht, die u geheel zelfstandig, op eigen tempo maakt. Al staat de reisleiding altijd klaar om te helpen wanneer het nodig is. Na al deze mooie tochten langs de rivier eindigt u de dagen aan boord van De Holland, een comfortabel passagiersschip waar u dineert, slaapt en ontbijt. Maak kennis met de glorieuze geschiedenis van de Hanzeroute tijdens deze ontspannen, vlakke tour. Genieten! 

Hoe ziet uw 8-daagse fiets- en boottour Hanzeroute De Holland eruit?

Dag 1: Amsterdam – Wijk bij Duurstede
U reist vandaag op eigen initiatief naar Amsterdam, tussen 13:00 en 14:00 uur bent u van harte welkom aan boord van De Holland en kan uw vakantie beginnen! De kapitein zet koers richting Wijk bij Duurstede over het Amsterdam-Rijnkanaal. Vandaag springt u dus nog niet op de fiets, de vakantie begint varend, heerlijk rustig. U overnacht eveneens aan boord.

Dag 2: Wijk bij Duurstede – Wageningen / Wageningen – Arnhem (35 km of 44 km)
Tijdens het ontbijt vaart het schip naar Wageningen. Vanuit daar start uw eerste fietstocht. Deze leidt u langs de Rijn en door de Veluwe richting Arnhem. De stad Arnhem is een bekend strijdtoneel van de Tweede Wereldoorlog. Operation Market Garden, de grootste luchtlandingsoperatie in de geschiedenis, strandde hier. In Arnhem overnacht u aan boord, dicht bij het centrum. 

Dag 3: Arnhem – Doesburg / Doesburg – Zutphen – Deventer (45 km of 55 km)
U vertrekt varend vanuit Arnhem, de fietstocht begint in Doesburg. Zowel de korte, als de lange route gaan langs Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland. Bij de korte route vervolgt u uw weg via het pondje, om zo via de westelijke kant van de IJssel richting Zutphen te fietsen. De langere route blijft aan de oostzijde van de rivier. Vanuit Zutphen zetten beide routes koers richting Deventer, het eindpunt van dag 3. Maar voordat de dag voorbij is heeft u nog de mogelijkheid om mee te gaan met uw gids voor een korte tour door de stad.

Dag 4: Deventer Wijhe / Wijhe – Kampen (40 km of 56 km)
De dag begint al varend richting Wijhe. Hier stapt u van boord om de fiets te pakken richting Hattem. De korte route gaat langs de oevers van de rivier, de langere rit over de oostelijke Veluwe. Vanuit het historische Hattem rijdt u verder naar Zwolle, één van de mooiste Hanzesteden van Nederland en tevens de hoofdstad van Overijssel. Vanuit Zwolle rijdt u verder richting het eindpunt van de dag: Kampen.

Dag 5: Kampen – Elburg – Harderwijk (48 km of 54 km)
Vanuit Kampen gaat de fietstocht verder langs de randmeren naar de vissershaven van Elburg. Via de bossen en over de heidevelden van de Veluwe fietst u vervolgens richting het mooie Harderwijk, waar De Holland aangemeerd ligt in de oude vissershaven. Deze haven was in de 16e eeuw de grootste vissershaven van het Zuiderzeegebied.

Dag 6: Harderwijk – Spakenburg – Huizen (45 km of 56 km)
Maakt u de korte fietstocht langs de IJsselmeerkust of kiest u voor de langere route die ook door de bossen gaat? Via Spakenburg, het dorp van de traditionele klederdracht, fietst u naar de eindbestemming van dag 6: Huizen. 

Dag 7: Huizen – Naarden – Muiden – Amsterdam (35 km)
Maak kennis met het prachtige Muiderslot tijdens uw tocht van Huizen naar Naarden en Muiden. Na een bezoek aan deze vestingstadjes vervolgt u uw weg richting Amsterdam, het begin- en eindpunt van de 8-daagse fiets- en boottour. De middag en avond worden in Amsterdam doorgebracht, het is aan u wat u wilt doen!

Dag 8: Amsterdam 
Na het laatste ontbijtje aan boord van De Holland zit de reis erop. Wel thuis!

Benieuwd naar nog meer leuke fiets- en boottours? U kunt bijvoorbeeld bovenstaande tour ook in omgekeerde richting volgen: de 5-daagse fiets- en boottour Antwerpen – Amsterdam. Wilt u Nederland diagonaal doorkruisen? Dan is de 8-daagse fiets- en boottour Amsterdam – Maastricht wellicht iets voor u, of de 8-daagse fiets- en boottour Maastricht – Amsterdam. Wilt u de Vlaamse rivierlandschappen doorkruisen? Dan hebben wij voor u de 5-daagse fiets- en boottour Antwerpen – Brugge of de 4-daagse fiets- en boottour Brugge – Antwerpen.  

Als u een keer een rustdag wilt houden, dan is dat mogelijk. In plaats van op de fiets, komt u dan al varend in de volgende stad aan.

Meer Hotels

233267_forum-tagung-aussen-hauptportal-frontal
€ 370,00
Duitsland
, Adendorf
17922_b4a835a6513a1b6fb39899af487314a0
€ 104,00
Nederland
, Hoog Soeren
17922_b4a835a6513a1b6fb39899af487314a0
€ 184,00
Nederland
, Hoog Soeren