Met de camper naar MarokkoMet de camper naar Marokko

De wereld ontdekken kan op vele manieren. En iedereen doet het op zijn manier of de manier wat voor hem of haar haalbaar is. Maar heb je tijd dan is een camper een geweldige manier van reizen.

Je hebt je huiskamer, auto, keuken, toilet, douche en voorraadkamer bij je. Tevens kan je fietsen of een scooter meenemen, zodat je op een camping en in de directe omgeving mobiel bent.

Er zijn vele leuke reisdoelen in Europa, Amerika, Canada, Afrika en vele andere landen.

Marokko is voor vele mensen een niet gangbaar vakantieland om met de camper te ontdekken. Maar heb je een maand of langer tijd om te reizen, dan is Marokko een verrrassend mooi land.

De meest gangbare optie is om te  gaan met de ferry vanuit Zuid-Spanje naar Tanger en reizen vandaar door Marokko. Een land met vele mooi steden, mooie woestijn-gebieden en gebergten.

In de meeste kleine dorpjes is een camping. De een heeft betere voorzieningen dan de andere, maar als je met regelmaat zorgt voor vers schoon water, dan kan je jezelf redden met je camper en alle voorzieningen.

Er zijn meerdere leuke routes die ongeveer 40-50 dagen duren. Vanuit uit Tanger naar Fès, door het Altas Gebergte via Midelt naar de zandduinen van Merzouga.

Dan via Agdz of Zagora door de Anti-Atlas naar de West-Kust van Marokko. Vooral de “steden” Sidi-Ifni, Mirfit en Tiznit zijn heerlijk. De campings liggen langs de zee en vooral in de winter zijjn het heerlijke plekken met nog zeer goed weer.

Bovenstaande foto is de camping aan zee bij Sidi Ifni

Vervolgens via Agadir, Essaouira, Safi en Casablanca weer naar Tanger.

 

Dit is natuurlijk een voorbeeld route, want je kan alle kanten op. Je kan ook de kustroute rijden en of langer op een plek blijven.

Marokko is een geweldig land om in te reizen. De mensen zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.

Ben je geinteresseerd, dan kan je via deze link een camper huren.