Verrassend West Canada per camper v.a. €797,= p.p.

Vancouver3-scaled-1

Wat een reis! 25 dagen met je gehuurde camper door het westen van Canada.

Looking north towards the north shore mountains and False Creek. This is the downtown core of Vancouver B.C. Canada.

Als je wakker wordt na je eerste nacht in Vancouver, ga je je camper halen en begint de reis pas goed. Als alle formaliteiten geregeld zijn, ligt het westen van Canada op je te wachten! Prachtige overweldigende natuur, rust, ruimte, live bijzonder en voor ons niet alledaagse diersoorten tegenkomen in hun eigen habitat, easy going steden bezoeken en nog veel meer. Als je wegrijdt bij het verhuurstation, ga je op weg naar de ferry om over te varen naar Vancouver Island. Victoria, gelegen op Vancouver Island, is een erg gezelig en relaxed stadje, Van hieruit kun je bijvoorbeeld orka’s gaan spotten. Er zijn diverse opties om dat te doen; met een klein intiem gezelgschap op een klein bootje of een grote boot met meer faciliteiten.

An orca surfaces and exhales air through its blow hole

Na Victoria rij je in noordelijke richting het eiland over. Onderweg is er genoeg te zien. Op Vancouver Island leeft alleen de zwarte beer en die kun je onderweg absoluut tegenkomen. Verder is er bijvoorbeeld genoeg gelegenheid om te vissen. Maar ook prachtige en indrukwekkende natuur. Neem de tijd en geniet. Een abolute aanrader is om vanuit Vancouver Island de Inside Passage te nemen van Port Hardy naar Prince Rupert. Een ongeveer zeventien uur durende boottrip tussen de fjorden van west Canada door. Een unieke gelegenheid om veel natuur en wild te zien. Op sommige dagen zie je meer walvissen in diverse soorten dan je kunt tellen. Dolfijnen, soms orka’s.

Breaching orca or killer whale at sea near Canada

Of op het strand beren spotten, die op zoek zijn naar wat eten.

A young brown bear (Ursus arctos) fishes for salmon at Pack Creek, Admirality Island, Southeast Alaska, the Inside Passage, Tongass National Forest.

Kortom de zeventien uur zijn voorbij voor je het in de gaten hebt. Als je eenmaal in Prince Rupert bent aangekomen is er vlakbij de ferry een camping waar de meeste mensen die met een camper gaan reizen overnachten. Je komt namelijk ’s avonds laat en vaak in het donker aan. De volgende dag kun je je reis vervolgen over het vaste land van Canada. Een andere aanrader is, mits je de tijd en gelegenheid hebt, om van Prince Rupert naar Hyder (Alaska) te rijden. In het juiste seizoen is het namelijk bijna gegarandeerd beren kijken. Ook film/camera ploegen van natuur zenders, natuur tijdschriften staan daar om beren te filmen/fotograveren. Hyder ligt net een paar honderd meter over de grens met Alaska en bij de grens gaat het er opvallend gemoedelijk aan toe. Mocht je geen tijd (genoeg) hebben vervolg je je reis vanaf Prince Rupert weer in zuidelijke richting. Diverse highlights staan nog op je te wachten zoals Banff N.P. en Jasper N.P.

The calm surface of Maroon Lake reflects the Maroon Bell peaks during the fall season when the aspen leaves turn golden.

Vergeet Whistler niet, het stadje wat bekend is geworden om de Olympische Spelen.

Folding chairs with Canadian flag on them by the lake. Lake Ontario, Canada. Idyllic scene. Summer in Canada. Vacationing in Canada. Canada Day. Lakeshore. Summer. Vacation.

Klik op onderstaande banner als je deze prachtige reis wilt boeken: