Wandelvakantie’s voor iedereen een aanrader.Wandelen is actief bezig zijn en ontspanning voor de geest!

Dus waarom geen wandelvakantie?

 

Als je veel wandelt, dan weet je dat het goed is voor je lichaam. Je bepaalt je eigen tempo. Als je een beginner bent dan heb je als begin doel om bijvoorbeeld 5 kilometer te lopen. Maar als je de smaak te pakken hebt, zal je de tempo gaan verhogen.  Natuurlijk zal je later ook meer kilometers gaan lopen. En dan krijg je de smaak te pakken.

Het voordeel van wandelen is dat je het overal kan doen. Je kan een stad ontdekken, je kan het bos in, de bergen in of bestaande lange routes lopen. Die lange routes heb je in alle landen en je kan ze in etappes doen of in één keer lopen. Je kan onderweg overnachten in hostels, hutten, B&B of hotels.

Het is aangetoond dat wandelen goed is om rust in je hoofd te creëeren. Mensen, die regelmatig wandelen ontdekken dat ze dan  uit hun dagelijkse sleur zijn. Je krijg rust in je hoofd, waardoor je mogelijke problemen anders gaat bekijken en met andere oplossingen komt.

Natuurlijk is wandelen erg goed voor je lichaam. Als je ontspannen loopt dan ontwikkel je je spieren, je krijgt een betere uithoudings vermogen, het brengt rust in je hoofd dus minder kans op depressieve gedachten,  het verlaagt de bloeddruk, enz. Dus goed voor je hele lichaam!

Het voordeel is dat je, zoals eerder gezegd, overal kunt wandelen. Dus waarom niet op vakantie en wandelen. Ontdek een andere land en zijn natuur en cultuur. Je kan zelf je route bepalen, vanuit 1 punt verschillende routes lopen.

Maar veel leuker is dat je niet terug hoeft en door kan lopen en  alles wordt voor je geregeld of je loopt met je kleding op de rug van hut naar  hut. En dan met groep lopen werkt ook inspirerend. Mensen leren kennen en samen genieten van de natuur. Maar natuurlijk altijd respect voor jouw ideeën en privacy.

De georganiseerde wandelvakantie’s heb je voor beginners en gevorderden dus er is altijd een geschikte wandelvakantie die bij jou past!

Kijk hier eens voor wandelvakantie’s.