De mooiste familiecampings in Frankrijk

iStock-507631026-scaled-1

Wil je dit jaar gaan kamperen in Frankrijk en twijfel je over welke camping je moet kiezen? In Frankrijk heb je een gigantisch aanbod aan campings en het is soms moeilijk om de juiste te kiezen. Wij helpen je een handje en hebben de mooiste campings uitgezocht als je met je gezin op reis gaat!

1. Camping Les Fontaines 4*

Camping Les Fontaines ligt in het zuiden van Frankrijk, bij de Côte d’Azur. Het is een middelgrote camping en heeft de Mont Ventoux praktisch in zijn achtertuin.

De camping heeft een buitenzwembad dat in 2016 geheel vernieuwd is en op slechts 4 kilometer afstand vind je een zwemmeer. Voor de kleintjes is er een kleuterbad. Er is een glijbaan en een waterspuitpark.

De camping wordt beoordeeld met een 10.

2. Camping Séquoia Parc 5*

Camping Séquoia Parc is een zeer grote camping aan de westkust van Frankrijk, in de Poitou-Charentes. De zee ligt op slechts 5 kilometer van de camping.

De camping heeft maar liefst 4 zwembaden, waarvan er 3 verwarmd worden. De zwembaden hebben rotspartijen, watervallen, glijbanen, een rivier en een jacuzzi. Voor de kinderen is er een apart kinderbad.

Voor de kids is Camping Séquoia Parc de hemel op aarde: naast de zwembaden is er een kinderboerderij, kan er paardgereden worden, zijn er kinderclubs, is er een spelletjesruimte en natuurlijk zijn er diverse sportvelden.

De camping wordt beoordeeld met een 8,4.

3. Camping Domaine Les Ranchisses 5*

Camping Domaine les Ranchisses is een middelgrote camping in het natuurpark Monts d’Ardeche aan de Ligne.

De camping heeft diverse zwembaden, ligt aan en rivier en heeft een prachtig wellnesscentrum. Bij het kiezelstrand aan de rivier kun je van wal steken met je kano. Voor de kinderen is er een speeltuin, een animatieteam, voorstellingen en diverse sportvelden. Natuurlijk is er ook een kinderbad en de kids kunnen van de glijbaan terwijl jij lekker op een van de ligbedjes ligt te genieten van je vakantie.

De camping wordt beoordeeld met een 8,7.

4. Yelloh! Village le Brasilia 5*

Yelloh! Village le Brasilia ligt in het uiterste zuiden van Frankrijk, aan de Middellandse Zee. Het is een zeer grote camping direct aan het strand.

De camping heeft een groot waterpark met zwembaden, rotspartijen, glijbanen en watervallen. Voor de kinderen zijn er kinderclubs voor verschillende leeftijdsgroepen.

In de omgeving van de camping kun je prachtige fietstochten en wandelingen maken.

De camping wordt beoordeeld met een 8,9.

5. Camping Domaine de la Brèche 4,5*

Camping Domaine de la Brèche is een middelgrote camping in een groene omgeving, aan de oevers van de rivier de Loire.

De camping heeft diverse zwembaden en meerdere glijbanen. Een van de zwembaden heeft een schuifkap, waardoor deze met slecht weer overdekt is. Voor de kinderen is er een speeltuin, skelters, een boomhut, een BMX-baan en nog veel meer!

De camping wordt beoordeeld met een 8,9.

6. Camping la Colimbière 4,5*

Camping la Colimbière ligt in de regio Rhône-Alps, dichtbij Genève, Het is een middelgrote camping met 212 plaatsen.

De camping ligt in een oude boomgaard en heeft een zwembad, een kinderbad, glijbanen en een overdekt bad. Het animatieteam verzorgt een uitgebreid activiteitenprogramma voor kinderen in alle leeftijdsgroepen.

Op de camping kun je een fiets huren om de omgeving te verkennen en er vertrekt regelmatig een bus naar het nabijgelegen Genève.

De camping wordt beoordeeld met een 8,7.

7. Camping les Embruns 4,5*

Camping les Embruns ligt op het platteland van Bretagne, op slechts 250 meter van de zee. De camping is een middelgrote camping met 185 plaatsen.

De camping heeft een zwembad, een kleuterbad en meerdere glijbanen. Het zwembad heeft een schuifkap dus als het slecht weer is, wordt het zwembad overdekt. Vlakbij de camping vind je prachtige zandstranden.

Voor volwassenen is er een fitnesscentrum en een wellnesscenter.

Voor de kids is er, naast het kinderbad en de glijbanen, een kinderboerderij, een groentetuin, minigolf, meerdere speeltuin en springkastelen. Bij de kust is er een surf- en zeilschool.

Langs de kust kun je prachtige wandelingen maken. Vanuit het dorp waarin de camping ligt, Pouldu, kun je wandelen over wandelpad CGR 34 dat een prachtig uitzicht biedt.

De camping wordt beoordeeld met een 9,0.

8. Camping le Ty Nadan 5*

Camping le Ty Nadan is een 5 sterren camping die grenst aan de rivier de Ellé in het zuiden van Bretagne. Het is een grote camping met 275 plaatsen.

De camping heeft diverse zwembaden, glijbanen en een kinderbad. Naast de zwembaden buiten, is er ook een binnenbad.

De kids vermaken zich uitseken op Camping le Ty Nadan want er is genoeg te doen! Zo kunnen ze paardrijden, boogschieten, quadrijden en nog veel meer. Er is een animatieteam dat voor diverse leeftijdsgroepen leuke activiteiten organiseert. Daarnaast is er regelmatig disco, zijn er poolpoarty’s en is er voor jongeren een kampvuur.

De camping ligt aan de rivier. De zee ligt op ongeveer 26 kilometer.

De camping wordt beoordeeld met een 8,6.

9. Camping les Grottes de Roffy 4*

Camping les Grottes de Roffy is een middelgrote camping in de Dordogne. De camping bestaat al meer dan 40 jaar en heeft een gemoedelijke sfeer.

De camping beschikt over een verwarmd zwembadcomplex met diverse zwembaden, een kinderbad en glijbanen. Voor de kids zijn er meerdere speeltuinen en in het hoogseizoen is er een kinderclub en een sportclub.

Vanaf de camping starten wandelroutes en fietstochten. In de buurt vind je eeuwenoude stadjes, prehistorische grotten en middeleeuwse kastelen.

De camping wordt beoordeeld met een 9,1.

10. Camping du Viaduc 4,5*

Camping du Viaduc is een middelgrote camping in de Midi-Pyreneeën in het zuiden van Frankrijk. De camping heeft een schitterende ligging aan de rivier de Tarn.

De camping heeft meerdere zwembaden, glijbanen en een kinderbad. Er kan ook gezwommen worden in de rivier.

Voor de kinderen is er een speelveld met springkastelen, schommels en klimtoestellen.

In de omgeving kun je prachtige wandelingen maken, kanoên, raften, bungeejumpen en nog veel meer. Naast de camping bevindt zich een avonturenparcours.

De camping wordt beoordeeld met een 8,8.